MZKS UNIA NOWA SARZYNA
V Otwarty Turniej Szachowy  Niepodległość o Puchar Dowódcy 5 Brygady Strzelców Podhalańskich E-mail
Friday, 20 November 2015

W dniu 11.11.2015 roku Szachiści z Nowej Sarzyny wzięli udział w Turnieju Szachowym rozegranym w jednostce wojskowej w Przemyślu o Puchar Dowódcy 5 Brygady Strzelców Podhalańskich. W turnieju w dwóch grupach wiekowych- seniorzy i juniorzy startowało łącznie 91 szachistek i szachistów. Turniej rozegrano systemem szwajcarskim na dystansie 9 rund po 15 minut na partię. Najlepsze wyniki wśród szachistek i szachistów z Klubu MZKS Unia Nowa Sarzyna uzyskali:

Socha Krzysztof – II miejsce w grupie juniorów starszych – zdobywając 7,5 pkt.
Brzozowski Bartłomiej – VIII miejsce w grupie juniorów starszych – zdobywając 6,0 pkt.
Jakubowska Urszula – III miejsce w grupie juniorek starszych – zdobywając 6,0 pkt.
Kulec Gabriela – VI miejsce w grupie juniorek starszych – zdobywając 5,5 pkt
Brzozowski Sebastian – V miejsce w grupie juniorów młodszych – zdobywając 5,0 pkt.
W grupie Seniorów – IV miejsce zajął Grzywna Stanisław zdobywając 6,0 pkt.

Przemek Królem Szachów w Rudniku E-mail
Friday, 10 July 2015

W dniach od 27.05 do 05.07.2015 roku ośmiu szachistów MZKS „Unia” Nowa Sarzyna wzięło udział w XXVI Ogólnopolskim Turnieju Szachowym w Rudniku. Najlepiej zaprezentował się nasz ośmiolatek Przemek Golik, który w grupie D (zawodników do lat 10), zajął pierwsze miejsce, zdobywając 7 pkt. z 9 partii (4 remisy i 5 wygranych). Bartek Brzozowski w grupie C był piąty z 6 pkt., a w grupie B wśród juniorek Ula Jakubowska siódma z 5 pkt.
Instruktor szachowy Stanisław Grzywna

Sukcesy szachistów w Sandomierzu i Sędziszowie Małopolskim E-mail
Tuesday, 31 March 2015
 W dniu 22.03.2015r. rozegrano w Sandomierzu Turniej Szachowy o „Szachy Królowej Jadwigi”. W trzech grupach wiekowych w turnieju wzięło udział łącznie 72 uczestników.
Grupę juniorek zdominowały zawodniczki MZKS „Unia Nowa Sarzyna” zdobywając 3 pierwsze miejsca. Wygrała Urszula Jakubowska zdobywając 5,0 pkt przed Gabrielą Kulec – 4,5 pkt i Martyna Kulec -4,0 pkt.

Dzień wcześniej w Turnieju Szachowym o Puchar Burmistrza rozegranym w Sędziszowie Małopolskim Urszula Jakubowska też była druga w kategorii juniorek, a w grupie najmłodszych szachistów drugie miejsce zajął Przemysław Golik.
Gratulujemy.
Instruktor szachowy Stanisław Grzywna

Turniej Szachowy w Stalowej Woli E-mail
Autor: StanisBaw Grzywna
Tuesday, 17 March 2015

W sobotę 14 marca 2015 roku czwórka szachistów Klubu MZKS Unia Nowa Sarzyna wzięła udział w Turnieju Szachowym o Puchar Prezesa Katolickiego Klubu Sportowego „VICTORIA” w Stalowej Woli. Turniej rozgrywany był systemem szwajcarskim, na dystansie 7 rund, tempo gry: 15 minut dla każdego zawodnika.
W mocno obsadzonym turnieju nasi szachiści uplasowali się na wysokich pozycjach.
W kategorii szkół podstawowych Martyna Kulec zajęła  III miejsce (5,5 pkt.),  wśród chłopców Bartłomiej Brzozowski zajął IV miejsce (5 pkt.).
W kategorii gimnazjów Urszula Jakubowska zajęła II miejsce (5,5 pkt.), a wśród chłopców Piotr Miazga zajął VI miejsce (4 pkt.)

Igrzyska Młodzieży Szkolnej w Szachach w Leżajsku E-mail
Tuesday, 17 March 2015

W piątek 13 marca 2015 roku odbyły się Powiatowe Igrzyska Młodzieży Szkolnej w szachach. Turniej rozegrano w Szkole Podstawowej nr 1 w Leżajsku. Wzięło w nich udział 40 uczniów z terenu naszego powiatu. Naszą gminę reprezentowały dwie szkoły. SP w Nowej Sarzynie i SP w Jelnej. Bardzo dobrze zaprezentowali się podczas tego turnieju zawodnicy i zawodniczki Klubu MZKS Unia Nowa Sarzyna.
W kategorii chłopców w kl. I - III pierwsze miejsce zajął Sebastian Bzozowski (7,5 pkt.)
W kategorii dziewcząt w kl. IV - VI - I miejsce zajęła Martyna Kulec, II miejsce Oliwia Ryczkowska (6 pkt.), IV miejsce Agata Jakubowska (5 pkt.)
Także w kategorii gimnazjum dwie nasze zawodniczki zajęły czołowe miejsca:
I miejsce zajęła Gabriela Kulec, a drugie Urszula Jakubowska.

<< « start < wstecz 1 2 3 4 5 6 7 dalej » > koniec » >>

Pozycje :: 1 - 15 z 102